Zo maak je een contentplan voor jouw affiliate website

Een contentplan is een document waarin je beschrijft wat je wilt publiceren op je affiliate website en op welke momenten je dit wilt publiceren. Een contentplan kan je helpen om de focus te behouden op je doelen voor je website en om ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe inhoud publiceert.

Bepaal je doelen
Voordat je begint met het maken van een contentplan, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je doelen zijn voor je affiliate website. Wil je bijvoorbeeld meer bezoekers aantrekken, je merknaam vestigen of je producten en diensten promoten? Dit zal bepalen welke soorten inhoud je wilt maken en hoe je deze wilt presenteren.

Maak een lijst met onderwerpen
Bedenk op basis van het zoekwoorden onderzoek welke onderwerpen relevant zijn voor je doelgroep en hoe deze aansluiten op je doelen voor je website. Maak een lijst met ideeën voor blogberichten, video’s, infographics of andere vormen van inhoud die je wilt maken.

Maak een planning
Bepaal hoe vaak je nieuwe inhoud wilt publiceren en op welke dagen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om de inhoud te maken en te publiceren. Je kunt bijvoorbeeld een planning maken voor een week, een maand of een jaar.

Maak een kalender
Maak een kalender met daarop alle inhoud die je wilt publiceren en op welke datum je deze wilt publiceren. Een spreadsheet in Excel of Google Sheets werkt het beste hiervoor. Zorg ervoor dat je rekening houdt met vakanties, feestdagen of andere belangrijke datums die van invloed kunnen zijn op de planning van je inhoud.

Bewaak de voortgang
Houd de voortgang van je contentplan bij en pas de planning aan als dit nodig is. In je spreadsheet kun je bijvoorbeeld de status van elk stuk content bijhouden.

Het maken van een contentplan kan helpen om ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe inhoud publiceert en om de focus te behouden op je doelen voor je website. Het kan ook helpen om de efficiëntie te verhogen en om tijd te besparen door te weten wat je wanneer wilt publiceren.

beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing (gratis e-book)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit e-book direct in je inbox.


Leer hoe je een succesvolle affiliate website bouwt waarmee je structureel geld verdient. Ontdek hoe jij affiliate marketing inzet op een manier die leuk, leerzaam én lucratief is voor jou.


De voordelen van affiliatie marketing:

  • Veiligste manier om online geld te verdienen
  • Verdienmodel met de minste opstartkosten
  • Werken waar en wanneer je wilt
  • Financiële vrijheid

Ontvang het beste stappenplan voor jouw eerste affiliate website.


In dit e-book leer je:
  • Hoe je in 15 stappen een volledige affiliate website bouwt (zonder enige ervaring)
  • Hoe je veel bezoekers naar je website krijgt
  • Hoe je succesvol producten van adverteerders promoot