Goede webhosting voor een affiliate website

Voor een snelle en stabiele affiliate website is het belangrijk dat je de juiste webhosting kiest.

Webhosting is een dienst waarmee je jouw affiliate website toegankelijk kunt maken op internet. Wanneer je een website maakt, heb je een plek nodig om alle bestanden en gegevens op te slaan waaruit jouw website bestaat, zoals de HTML-bestanden, afbeeldingen en video’s. Deze bestanden moeten worden opgeslagen op een server die is verbonden met het internet. Webhosting is de dienst die de ruimte op een server voor jouw website ter beschikking stelt, en ook de technologie levert om jouw website via internet toegankelijk te maken.

Er zijn veel verschillende soorten webhosting diensten beschikbaar, waaronder shared hosting, VPS-hosting en dedicated hosting. Shared hosting is de meest betaalbare optie en is geschikt voor kleine persoonlijke websites of blogs. VPS (Virtual Private Server) hosting is een krachtigere optie die meer controle en flexibiliteit biedt en geschikt is voor middelgrote websites of webwinkels. Dedicated hosting is de krachtigste en duurste optie en wordt meestal gebruikt door grote bedrijven of websites met veel verkeer. Zeker voor een startende affiliate marketing website heb je voldoende aan een shared hosting account.

Waar moet je op letten bij het kiezen van webhosting?

Bij het kiezen van webhosting zijn er een paar factoren relevant. De belangrijkste factoren zijn: uptime, prestaties, limieten, ondersteuning, prijs, beoordelingen en garanties.

Uptime
Kijk naar de uptime van de webhost. Dit is het percentage van de tijd dat de server beschikbaar is om verzoeken te verwerken. Hoe hoger de uptime, hoe betrouwbaarder de hosting is. Een lage uptime betekent dat jouw affiliate website soms niet bereikbaar is voor bezoekers en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Prestaties
Kijk naar de prestaties van de server, zoals de rekenkracht (CPU) en het werkgeheugen (RAM). Dit bepaalt hoe snel de website laadt en hoe gemakkelijk de website te bezoeken is voor bezoekers. Over het algemeen geldt dat een snelle website beter is voor de gebruikerservaring.

Limieten
Let ook goed op het maximale toegestane dataverkeer, de maximale opslagruimte en het maximaal aantal websites op het hosting pakket. De meeste webhosting aanbieders hebben daar bepaalde limieten voor. Verwacht je heel veel bezoekers naar jouw website? Dan wil je natuurlijk liever niet beperkt worden door zo’n limiet. En ben je van plan om meerdere domeinnamen te registreren en wil je meerdere websites op het zelfde hosting pakket? Zorg er dan voor dat die ruimte er binnen jouw gekozen pakket is.

Ondersteuning
Zoek naar webhosting met goede ondersteuning, zodat je hulp kunt krijgen als je problemen hebt met je website.

Prijs
Vergelijk de prijzen van verschillende webhosts om te zien welke het beste bij je budget past. Let ook op verborgen kosten zoals setup-kosten of vergoedingen voor het overschrijden van bandbreedte- of opslaglimieten.

Beoordelingen
Lees beoordelingen van andere gebruikers om te zien wat hun ervaringen zijn met de webhost die je overweegt.

Garanties
Zoek naar webhosts die garanties bieden, zoals geld-terug-garanties of uptime-garanties, om ervoor te zorgen dat je beschermd bent als er problemen zijn met de hosting.

Voor de meeste startende affiliate marketing websites is een klein webhostingpakket ruim voldoende. Zeker als je van plan bent om alleen te gaan bloggen. Het is wel aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden bij de webhosting aanbieder om op een later moment eventueel je pakket uit te breiden.

Voor de meeste affiliate websites is een basispakket met deze kenmerken genoeg:

 • 1 tot 5 GB schijfruimte.
 • 2 GB dataverkeer.
 • Een SSL–certificaat (noodzakelijk voor de veiligheid van je website).
 • Een MySQL database (nodig om een CMS te kunnen gebruiken, zoals WordPress).
 • E-mail, zodat de extensie van je e-mailadres hetzelfde is als je domeinnaam.
beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing (gratis e-book)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit e-book direct in je inbox.


Leer hoe je een succesvolle affiliate website bouwt waarmee je structureel geld verdient. Ontdek hoe jij affiliate marketing inzet op een manier die leuk, leerzaam én lucratief is voor jou.


De voordelen van affiliatie marketing:

 • Veiligste manier om online geld te verdienen
 • Verdienmodel met de minste opstartkosten
 • Werken waar en wanneer je wilt
 • Financiële vrijheid

Ontvang het beste stappenplan voor jouw eerste affiliate website.


In dit e-book leer je:
 • Hoe je in 15 stappen een volledige affiliate website bouwt (zonder enige ervaring)
 • Hoe je veel bezoekers naar je website krijgt
 • Hoe je succesvol producten van adverteerders promoot