Een logo (laten) ontwerpen voor affiliate websites

Het hebben van een logo voor jouw affiliate website is niet noodzakelijk. Je hebt voldoende aan de naam van je website en kunt deze als tekst tonen op de plaats waar normaal gesproken het logo staat. Dit is een standaard mogelijkheid binnen de meeste WordPress thema’s.

Toch is het wel aan te raden om een logo te gebruiken. Een logo kan worden gebruikt om de identiteit van jouw affiliate website weer te geven en is vaak het eerste visuele element dat mensen zien wanneer ze jouw website bezoeken. Een logo helpt om de herkenbaarheid van een website te verhogen en draagt bij aan de professionele uitstraling van jouw website. Het kan ook worden gebruikt om een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid te wekken bij bezoekers van jouw affiliate website. Bovendien komt een logo goed van pas op het moment dat je jouw website gaat promoten via andere kanalen zoals social media.

Er zijn verschillende manieren om een logo te ontwerpen, afhankelijk van je doelen, budget en vaardigheden. Hieronder staan enkele tips voor het ontwerpen van een logo:

Maak gebruik van een professioneel ontwerpbureau
Als je budget hebt, is het een goed idee om een professioneel ontwerpbureau in te huren om je logo te ontwerpen. Zij hebben de kennis en ervaring om een professioneel en aantrekkelijk logo te maken dat bij je merk of bedrijf past.

Gebruik een online logo-maker
Er zijn verschillende online logo-makers beschikbaar die je kunt gebruiken om een logo te maken. Deze tools bieden vaak een brede selectie aan sjablonen en ontwerp opties die je kunt aanpassen naar je wensen.

Laat goedkoop een logo maken
Via Fiverr.com kun je heel goedkoop een logo laten maken. Afhankelijk van de ontwerper die je kiest, heb je al een mooi logo voor 5 euro.

Maak gebruik van gratis ontwerptools
Als je geen budget hebt, kun je gratis ontwerptools gebruiken, zoals Canva. Met deze tools kun je zelf een logo maken met behulp van sjablonen en ontwerpopties.

Waar moet je op letten bij het (laten) maken van een logo

In het algemeen is het belangrijk om een logo te ontwerpen dat professioneel en aantrekkelijk is, aansluit bij je doelgroep en bij je merk of bedrijf past.

Houd rekening met je doelgroep
Bepaal wie je doelgroep is en houd hier rekening mee bij het ontwerpen van je logo. Zoek naar voorbeelden van andere logo’s die aansluiten bij je doelgroep en gebruik deze als inspiratie.

Maak gebruik van kleuren en lettertypes
Kies kleuren en lettertypes die bij je merk of bedrijf passen. Probeer niet te veel kleuren en lettertypes te gebruiken, omdat dit afleidt van het logo.

Maak gebruik van een uniek ontwerp
Probeer een uniek ontwerp te maken dat je onderscheidt van je concurrenten. Gebruik bijvoorbeeld een afbeelding of icoon die bij je merk of bedrijf past.

Als je tijd hebt, is het ook een goed idee om verschillende ontwerpen te maken en deze te vergelijken voordat je een definitief besluit neemt.

beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing (gratis e-book)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit e-book direct in je inbox.


Leer hoe je een succesvolle affiliate website bouwt waarmee je structureel geld verdient. Ontdek hoe jij affiliate marketing inzet op een manier die leuk, leerzaam én lucratief is voor jou.


De voordelen van affiliatie marketing:

  • Veiligste manier om online geld te verdienen
  • Verdienmodel met de minste opstartkosten
  • Werken waar en wanneer je wilt
  • Financiële vrijheid

Ontvang het beste stappenplan voor jouw eerste affiliate website.


In dit e-book leer je:
  • Hoe je in 15 stappen een volledige affiliate website bouwt (zonder enige ervaring)
  • Hoe je veel bezoekers naar je website krijgt
  • Hoe je succesvol producten van adverteerders promoot