WordPress installeren voor je affiliate website

Om een goed werkende affiliate website te bouwen, heb je een Content Management Systeem (CMS) nodig. WordPress is een gratis en open-source CMS, gebaseerd op PHP en MySQL.

WordPress wordt gebruikt om websites te maken en te beheren en is het meest populaire CMS dat op internet wordt gebruikt. WordPress staat bekend om zijn gebruiksgemak en maatwerk, en heeft een breed scala aan functies en plug-ins die kunnen worden gebruikt om functionaliteit aan een website toe te voegen.

Er zijn meerdere manieren om WordPress te installeren, afhankelijk van je hostingprovider en de gewenste installatiemethode.

Veel webhosting providers bieden een “1-klik” installatie voor WordPress. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om WordPress te installeren.

Sommige webhosting providers bieden cPanel als controlepaneel. Hier kun je de WordPress-installatie starten via de optie “Softaculous” of “Fantastico”.

Heeft jouw gekozen webhosting geen van bovenstaande opties. Dan kun je WordPress ook gemakkelijk handmatig installeren. Hieronder volgt een algemeen stappenplan om WordPress te installeren:

 1. Download het laatste WordPress-installatiepakket via https://nl.wordpress.org/download/ en pak het bestand uit op jouw lokale computer.
 2. Maak een nieuwe database en een gebruiker voor uw website via uw webhosting controlepaneel (cPanel, Plesk, etc.). Noteer de naam van de database, de gebruikersnaam en het wachtwoord, want je hebt deze informatie later nodig tijdens de installatie.
 3. Maak verbinding met uw webhosting account via FTP. Gebruik een FTP-client zoals FileZilla en log in met uw FTP-gegevens.
 4. Upload de inhoud van de uitgepakte WordPress-map naar de hoofdmap van uw website op de server. Dit is meestal de “public_html” of “www” map.
 5. Bezoek de URL van je website in je browser om de installatiewizard van WordPress te starten.
 6. Volg de stappen in de installatiewizard om WordPress te installeren. Je hebt de naam van de database, de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig die je eerder hebt aangemaakt.
 7. Voer de gewenste informatie in, zoals de site-titel, gebruikersnaam en wachtwoord voor de administrator.
 8. Klik op “Installeren” om de installatie te voltooien.

Als je WordPress succesvol hebt geïnstalleerd, kun je inloggen op het beheerdersgedeelte van je website via de URL “jouwwebsite.com/wp-admin” met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je tijdens de installatie hebt opgegeven. Vanuit hier kun je WordPress configureren en gebruiken om je website te beheren.

Zodra WordPress geïnstalleerd is, heb je eigenlijk al een compleet werkende website die je kunt gaan vullen met content. Maar de kans is groot dat je nog niet tevreden bent met het uiterlijk van jouw website. Dat is met WordPress makkelijk op te lossen door een thema te installeren.

beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing (gratis e-book)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit e-book direct in je inbox.


Leer hoe je een succesvolle affiliate website bouwt waarmee je structureel geld verdient. Ontdek hoe jij affiliate marketing inzet op een manier die leuk, leerzaam én lucratief is voor jou.


De voordelen van affiliatie marketing:

 • Veiligste manier om online geld te verdienen
 • Verdienmodel met de minste opstartkosten
 • Werken waar en wanneer je wilt
 • Financiële vrijheid

Ontvang het beste stappenplan voor jouw eerste affiliate website.


In dit e-book leer je:
 • Hoe je in 15 stappen een volledige affiliate website bouwt (zonder enige ervaring)
 • Hoe je veel bezoekers naar je website krijgt
 • Hoe je succesvol producten van adverteerders promoot